duminică, 24 octombrie 2010

Animalele de casă reduc riscul unor boli


Ideea asocierii animalelor cu buna funcţionare a organismului uman este dezbătuta de mai bine de 20 de ani.

Institul de Cercetare Medicala Baker, din Australia, a descoperit că cei care deţin animale de companie au o mai mică tensiune arterială, în limitele normale, dar şi un nivel scăzut al colesterolului, implicit un risc mai mic de infarct.

Deţinătorii de animale dezvoltă o mai mare apreciere şi încredere în sine, suferind mai puţin de singurătate şi depresie, spun psihologii de la Universitatea Belfast după un studiu realizat pe parcursul anului 2009. Câinii sunt consideraţi a fi cei mai potriviţi în acest sens.

Marty Becker, autor al cărţii "The Healing Power of Pets" (Puterea de vindecare a animalelor de companie), susţine că organismul nostru emană o cantitate mare de neurochimicale cu efect pozitiv, precum dopamina şi serotonina, după doar un minut sau două în compania unui câine.

Datele colectate de Universitatea Purdue din Statele Unite ale Americii arată că pisicile contribuie la vindecarea mai rapidă a unor traume fizice. Temperatura ridicată a corpului pisicii, de peste 38 de grade Celsius, are efectul unui tratament medical. Cele 25 de vibraţii pe secundă, ale unei pisici când toarce, ajută la scăderea presiunii arteriale a stăpânului.

Cititi articolul integral pe europafm.ro (sursa) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu