marți, 1 noiembrie 2011

Semneaza petitia


"Protectia animalelor este datoria noastra si dreptul lor. Inca nu le recunoastem pe deplin drepturile, iar dreptul suprem, “la viata”, il ignoram in totalitate atunci cand vorbim de animalele pe care le inmultim si le crestem pentru a le ucide, incarcandu-ne viata, clipa de clipa, atat moral, spiritual cat si fizic.

Pana cand vom constientiza cu totii ca animalele ne-au fost lasate in grija si nu in posesie, ca utilizarea lor in modul in care o facem astazi (pentru hrana, piele, blana, experimente, distractie etc.) este un act de violenta asupra lor si a vrerii Creatorului, pana cand vom invata ca iubirea si compasiunea sunt cele mai importante calitati ale fiintei noastre, va trebui sa invatam sa respectam cel putin dreptul lor la o viata demna.

Pentru puritatea si frumusetea lor, pentru bucuria care ne-o aduc trilurile diminetilor, zumzetul albinelor, cantatul cocosului, latratul cainelui, torsul pisicii, sa le aducem astazi, 4 octombrie, de Ziua Internationala a Animalelor, un omagiu tuturor animalelor si sa recunoastem ca viata noastra fara ele ar fi anosta."

Carmen ARSENE
Vicepresedinte FNPA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu